fbpx skip to Main Content

Besparen met een zonneboiler

Wij leveren zonneboiler-systemen met heatpipe-(ofwel vacuümbuis) collectoren. Deze vacuümbuizen renderen in het voor- en najaar beter dan de vlakke-plaat collectoren.

Een zonneboiler systeem valt ook in twee groepen uiteen: de zonneboiler voor uitsluitend warm tapwater en de zonneboiler met CV ondersteuning. Met het eerste systeem bespaar je tot wel 70%  op het gasverbruik voor warm (douche)water en met het tweede systeem koppel je middels een driewegklep de zonneboiler aan je CV ketel, zodat je ook op het gasverbruik voor verwarming kunt besparen. Met deze (uitgebreidere) zonneboiler is een besparing van 50 tot 70% op het totale gasverbruik mogelijk. Deze zonneboiler systemen met CV ondersteuning werken heel goed samen met vloerverwarming en/of warmtepompen. Bij een warmtepomp is er helemaal geen sprake meer van een CV ketel of gasverbruik in je woning. Daarnaast kunnen zonnecollectoren ook gebruikt worden om zwembaden (voor) te verwarmen.

Met de huidige rente op je spaarrekening en de verwachte prijsstijging van gas is de aanschaf van een zonneboiler-systeem een verstandige investering.

Neem contact met ons op voor meer informatie.